Soflens linser

>>  Köp Prisvärda Linser hos Lensway, snabbt, billigt och enkelt

Soflens linser – ett resultat av utvecklingen

Nuförtiden har både utbudet och användandet av kontaktlinser ökat lavinartat i förhållande till för några år sedan. Utbudet ökar både i tillgänglighet, hållbarhet, färg samt vilka synfel som kan korrigeras. Du kan ha en lins i en dag, ett par veckor, en månad eller ett halvår. De kan vara gröna, blå, bruna eller ha crazy mönster och de kan korrigera närsynthet, avståndssynthet, astigmatism och till och med blandningar av olika synfel. Det ökade utbudet har blivit möjligt som ett resultat av bättre teknik och kraftigt ökad efterfråga. Därmed sjunker även priset till en nivå som de flesta kan ha råd med.

Soflens linser finns i många utföranden
Ett exempel på linsmärke är Soflens från Bausch & Lomb. Soflens linser är tillverkade av hydrogel och är noggrant testade. Soflens linser har fått namn om sig att vara framför allt bekväma.

Soflens tillhandahåller de flesta sorters linser. Soflens toriska linser kallas för Soflens toric och ska användas under två veckor och är designade för de som har brytningsfel, eller astigmatism. Soflens toriska linser är en stabil lins och hanterar brytningsfelet så att man får bra syn. Soflens linser har en lätt blå nyans för att göra hanteringen enklare men utan att störa eller påverka synen.

Soflens multi-focal linser är utformade för de med ålderssynthet. När man blir äldre blir musklerna kring ögat mindre elastiska vilket försämrar synen.

Soflens multifokala linser slipas med två olika styrkor uppe och nere – med den övre halvan anpassad till närsynthet och den nedre halvan till avståndsseende. Effekten blir ungefär som de dubbelslipade glasögonen, men smidigare.

Soflens daily disposable linser är Soflens endagslinser som har en lång rad fördelar. Denna lins har extra bra skärpa vid dåligt ljus samt reducerar ljusreflexer vid bilkörning, Vidare stoltserar Soflens med sin modell Soflens 38 som kan användas dygnet runt i en hel vecka innan man tar ett nytt par. Soflens 59 linser är ytterligare en modell av Soflens linser som är tillverkade på så sätt att de ska stöta bort de besvärande proteinbeläggningar som annars vanligen fastnar på linser och förstör dem. Soflens 59 linser kan användas i upp till två veckor innan de byts till nya linser.

Soflens linser finns hos nästan varje optiker och varje återförsäljare på internet.

Soflens linser får du genom recept

Soflens linser får man traditionellt genom att göra ett syntest hos en optiker som sedan skriver ut ett recept – som behövs för att man ska få köpa soflens linser. Förr var det naturligt att även köpa linsen hos optikern, men idag dag blir det allt vanligare att man gör sina inköp av soflens linser över internet.

Recept från en kompetent optiker är fortfarande ett krav, men vissa internetförsäljare säger sig vara nöjd med att köparen intygar att de har ett giltigt recept.

Receptet till soflens linser ska ange styrka och eventuella brytningsfel samt diameter och baskurva.

Diametern är linsens yttermått och basmåttet är radien på den cirkelbåge som motsvarar linsens insida. Är baskurvan högre betyder det att linsen är planare.