Endagslinser

>>  Köp Prisvärda Linser hos Lensway, snabbt, billigt och enkelt

Endagslinser – det smidiga och enkla alternativet

Endagslinser är något så enkelt och smidigt som ett par linser man bara använder en gång. Fördelarna jämfört med andra linser är många. Du slipper all förvaring och rengöring, vilket gör handhavandet mycket enklare. Detta innebär även att du har ett par garanterat fräscha linser varje morgon – helt fria från eventuella bakterier, svamp eller proteinavlagringar.

Därmed är endagslinser något som befrämjar dina ögons välmående. De blir mindre irriterade och mindre ansträngda då synen är bättre med endagslinser som inte hunnit slitas eller få avlagringar.

Om du bara använder linser sporadiskt är endagslinsen ett mycket bra val, då en lins kvalité försämras även nar det ligger i sitt etui i linsvätska.

Endagslinser finns i de flesta utföranden som finns för månadslinser – vilket innebär att de flesta synfel går att korrigera med endagslinser. Detta gäller även astigmatism, så till vida att denna inte är för grav. Men du kan få både bifokala, trifokala, progressiva och toriska endagslinser. Priserna skiftar, men allt är mycket billigare än för bara ett par år sedan. Detsamma gäller komforten. Dagens endagslinser är – eftersom de är väl anpassade till just dina ögon – mycket bekväma att ha på och märks knappast att de sitter i.

Recept för endagslinser

Endagsinser får man vanligtvis genom att göra ett syntest hos en optiker som sedan skriver ut ett recept – som behövs för att man ska få köpa endagslinser. Förr var det naturligt att även köpa endagslinsen hos optikern, men idag dag blir det allt vanligare att man gör sina köp av endagslinser över internet.

Recept från en legitimerad optiker är fortfarande ett krav, men vissa internetförsäljare nöjer sig med att köparen intygar att de har ett giltigt recept.

Receptet för endagslinsen ska ange linsens styrka och eventuella brytningsfel samt diameter och baskurva.

Diametern är yttermåttet på endagslinsen och basmåttet är radien på den cirkelbåge som motsvarar endagslinsens insida. Är baskurvan högre betyder det att linsen är planare.

Inte alla ögon klarar av att använda endagslinser, vilket gör ett besök hos optikern nödvändigt.

Förr var det inte ekonomiskt möjligt att framställa endagslinser med skräddarsydd passform. Men tekniska framsteg i kombination med höjd efterfrågan har gjort detta möjligt. Idag kan de flesta ha endagslinser som passar perfekt.

Priset på endagslinser
Priset blir i förlängningen högre än månadslinser – men å andra sidan slipper man all kostnad för linsvätskor och annat som behövs för förvaring som exempelvis etui.


Endagslinser som kosmetik

Endagslinser kan korrigera synfel av diverse slag, men kan också användas kosmetiskt. Exempelvis genom olika färger. Vanligen har man vid färgade endagslinser en mörkare ton än sin egen naturliga ögonfärg. Vill man ha en ljusare färg måste denna vara heltäckande och brukar inte vara lika realistisk. Dock är denna att föredra om ens mål är att täcka över skavanker i iris.
Crazy lenses är för de som verkligen vill sticka ut. Då har man endagslinser med olika, onaturliga mönster – som kattögon, getögon, acid-figurer mm.
Vill du ha färgade endagslinser är dessa dyrare än vanliga endagslinser.