Crazy linser

>>  Köp Prisvärda Linser hos Lensway, snabbt, billigt och enkelt

Crazy linser

Crazy linser är som en mycket annorlunda form av färgade linser. Med Crazy linser förändras utseendet på ditt öga radikalt och detta är självfallet bara intressant om du vill sticka ut och dra blickarna åt dig. Det finns massor av olika motiv där kattögon, getögon, smileys och dollartecken är bland de mest populära.
Crazy linser har egentligen funnit i många år – men precis som med vanliga linser, har de mestadels funnits inom filmindustrin. När en skådespelare ska sminkas som ett monster där ögonen ska ha en speciell form: som djävulens kattögon, zombiens mjölkvita eller albinoröda, eller demonens helsvarta. I alla fallen är det specialtillverkade linser som skapar dessa effekter.


När linser har blivit billigare att tillverka har även crazy linser blivit tillgängliga för var man. Och det blir mer vanligt att man kan stöta på en festprisse med smileysgubbar i ögonen.

Vad man bör tänka på med crazy linser
I de flesta avseenden gäller samma saker för crazy linser som för vanliga linser. Du behöver ett recept för att bestämma ögats diameter och baskurva – så att linsen sitter bekvämt. Detta måste du göra hos en optiker. När du väl fått ditt recept kan du köpa dina crazy linser var som helst och plocka ut ett par med motiv ur det stora utbud som finns (och även de som inte finns. På vissa håll kan du specialbeställa motiven som ska finnas på dina linser).

Beroende på motivet på dina crazy linser så kan det hända att din puppil delvis täcks över. Detta kan påverka din syn – vilket du bör vara medveten om vid bilkörning mm. Varje människas bakterieflora är unik. Därför är det en mycket dålig idé att låna ut dina crazy linser till en kompis. Bakterier sprider sig lätt på det sättet. Och de går snabbt in i linserna vilket gör även noggrann rengöring meningslös.
Crazy linser finns med styrka vilket gör dem möjliga att använda även för dem med synfel. Dock finns de ännu inte med toriska korrigeringar.

Rengöring av crazy linser

Rengöringen av crazy linser är självklart lika betydelsefullt som med andra linser, men det är lätt att glömma om man inte använder dem så ofta. Var därför extra noga om du inte brukat linserna på ett tag, att rengöra innan du sätter in.

Eftersom crazy linser är något du troligen inte använder varje dag så kommer de att förvaras ganska mycket i sin behållare. För att bibehålla både dina crazy linser och dina ögon så väl som möjligt bör du vara noga med vilken linsvätska du använder. Det finns speciell linsvätska för linser som förvaras länge och används lite. Håll även koll på sista förbrukningsdatum för linserna.

Import av crazy linser
Crazy linser har bra mycket dyrare än andra sorters linser – även om priserna hela tiden sjunker. Därför kan man lockas att leta de allra billigaste alternativen, vi internet och från utlandet. Viktigt att tänka på vid import är att räkna med extra hög portokostnad samt eventuell tull. Detta är något man lätt glömmer.