Bruna Linser

>>  Köp Prisvärda Linser hos Lensway, snabbt, billigt och enkelt

Bruna linser har blivit populära

Färgade linser har blivit mer och mer populära de senaste åren, och mest populära har bruna linser blivit. Detta är ett alternativ för dem med synfel, men även för de som ser perfekt och bara vill korrigera sin ögonfärg. Ökningen av bruna linser de senaste åren har kommit som en följd av lägre priser. Vill du ha bruna linser är det två vanligaste typerna opaque och tinted. Opacuelinsens har ett ytligt färglager som helt täcker din iris. Denna sort av bruna linser är bäst att använda om du har mörka ögon och vill ha ljusare. Detta då den andra typen av färgad lins – tinted – bara ger en toning, där din naturliga ögonfärg lyser igenom. Därför fungerar inte exempelvis ljusbruna tinted linser på mörka ögon. Då måste man använda apacuelinser. Bruna linser är alltid ofärgade vid pupillen, så att färguppfattningen inte påverkas.

Bruna linser finns som sagt utan styrka och andra korrigeringar – för de som vill ha linser av rent kosmetiskt syfte. Men annars fungerar bruna linser på samma sätt som vanliga linser. Styrka, synkorrigeringar och till och med skydd mot UVB och UVA ljus, kan man få i sina bruna linser.

Du kan också få dem som månadslinser och endagslinser.

Vilka bruna linser passar dig
När man tar beslutet att ha bruna linser måste man också fundera över vilken nyans man passar i. Detta får man givetvis hjälp med om man går till en optiker och testar ut linser. Då finns kunnig personal på plats och du kan ofta prova bruna linser på plats och kan själv se hur de påverkar ditt utseende. Dock har de flesta försäljare på internet bra kundtjänst som via telefon kan ge tips och råd om dina bruna linser. Överlag bör man dock tänka på att det är mycket enklare för ljusögda att få en mörk nyans än tvärtom. Det funkar således oftast mycket bra att gå från blå ögon till bruna linser. Men sällan tvärtom. Det är också svårt att gå från mörkbrunt till ljusbrunt. Annars får man helt enkelt prova sig fram. Köp ett par bruna linser åt gången i olika färger tills du upplever att du har den nyans av bruna linser som passar dig bäst. Med de låga priser på bruna linser som många på internet kan erbjuda är detta inte ett oävet alternativ.

Rengöring av bruna linser
Rengöringen av bruna linser är självklart lika viktig som med andra linser, men det är lätt att glömma om man inte använder dem så ofta. Var därför extra noga om du inte brukat linserna på ett tag, att rengöra innan du sätter i dom.

Recept för bruna linser
Även om du inte är i behov av någon synkorrigering, utan väljer bruna linser av kosmetiska syften, behöver du recept. Detta för att passformen ska stämma. Diameter och baskurva måste mätas med speciella instrument. Om detta inte görs på helt rätt sätt är risken överhängande att du får ett par bruna linser som sitter fel och bara gör ont.